riasztó,riasztószerelés,riaszto,garázskapuk,riasztó szerelés,szerelés,lakásriasztó,vagyonvédelem,távfelügyelet,érd,budapest,információ,érintésvédelem,villanyszerelés,kamera,biztonsági,kaputelefon,garázskapu,hörmann,kapunyitó,nice,riasztó rendszerek telepítése,budapest,pest megye,amarr, kamera,gps,térfigyelő,devi,nyilókapu,lakás riasztó,karbantartás,roger,tárnok,sóskút,javítás,forgalmazás,biztonságtechnika,telepítés.


A tartalomhoz

ÚtfűtésHÓ- ÉS JÉGOLVASZTÁS A HÁZ KÖRÜL
A fűtőkábelek használatával biztosíthatja az Ön és családja balesetmentes közlekedését. A kültéri fűtés biztonságos, környezetkímélő módja az adott terület hó- és jégmentesen tartásának, legyen az autóbehajtó, a tolókapu sínje, lépcső vagy járda. A rendszer használatával elkerülhető a burkolatot és a környezetet károsító sószórás, a fárasztó hólapátolás valamint megelőzhetőek a burkolatban keletkező fagykárok. A deviflex fűtőkábelek beton, aszfalt és egyéb burkolatok (pld.: mozaikkő) alá helyezhetők. A rendszer semmilyen karbantartást nem igényel.A DEVI a gondtalan működéshez az Önnek legjobban megfelelő automatikát és nedvességérzékelőket is ajánl, melyek elfeledtetik Önnel a hó és jég problémáját, a téli időjárás okozta kellemetlenségeket. A devireg 850 típusú automatika a mindenkori időjárásnak megfelelően a nedvesség és hőérzékelők adatai alapján indítja a fűtést-, majd száradás után leállítja azt.TOLÓKAPUK SÍNFŰTÉSEIsmerős probléma télen a tolókapuk sínjeinek befagyása, amely gyakorlatilag megbéníthatja a kapu használatát. Ezt elkerülhetjük egy kisfogyasztású deviflex fűtőkábel használatával, melyet a sínbe kell behúzni, vagy a sín mellé kell fektetni. Erre a célra akár önszabályozó fűtőszalagot is használhatunk, amelyet az éppen szükséges hosszra szabva beépítünk a sínbe.GÉPKOCSI BEJÁRÓK, JÁRDÁK, LÉPCSŐK FŰTÉSE


Tervezés DTIP-18 típusú kábellel
Beton burkolat (kb. 5-6 cm vastag):

240 W/m2 7,5 cm -es kábelsűrűség
Térkő burkolat (6-8 cm vastag):

300 W/m2 6 cm-es kábelsűrűség
Max. teljesítmény (pld.: térkő 8 cm vastagság felett):

360 W/m2 5 cm-es kábelsűrűség

Szükséges kábelmennyiség kiszámítása:
Minden esetben, nyomsáv fűtésnél is, a fűteni kívánt területet m2-ben kell kiszámolni!
Fűtendő felület m2 -ben ˇ 100
kábelsűrűség cm-ben = a kábel teljes hossza méterben

A teljes kábelhossz ebből a táblázatból választható, összeválogatható, 230 V-os feszültségre.

Esőcsatornák fagymentesítése
Szintén a fenti táblázatból számítható. 1 méter csatornához 2 méter kábel elhelyezése szükséges (átlagos tető felületnél) hosszanti irányban. A lefolyót is teljes hosszában be kell kábelezni a vízelvezetés miatt.

Kábelek rögzítése
talajra m2-enként kb.: 1 méter Devifast fémszalag
esőcsatornába méterenként kb.: 3 db kábeltartó szükséges


HÓ-, JÉG OLVASZTÁSHOZ AUTOMATIKUS MEGOLDÁSOK


1. Kézi működtetés
A legegyszerűbb megoldás , kézi ki-be kapcsolóval - ha szükséges, a beépített teljesítménynek megfelelően indokolt egy mágneskapcsoló beépítése is.

2. Kézi működtetés. talajhőméréssel kiegészítve
A fűtött járófelület hőmérsékletének mérésével megakadályozható a felesleges túlfűtés , valamint megoldható a beállított hőmérsékleti érték alatti tartományban az automatikus be-kikapcsolás.
A talaj vagy esőcsatorna ajánlott hőmérsékletének értéke + 4 ...+ 6 °C között van.

Két típus között lehet választani, felszerelési helytől függően: DEVIREG-330 vagy DEVIREG-610-es típus.

3. Teljes automatika (magyar gyártmány)
Fagy és csapadék esetén automatikus indítás majd a terület száradása utáni időzített leállítás. A FagyKontroll-803 szett egy kalapsínre szerelhető vezérlőelektronikát, egy trafót, egy 3x10A kapcsolására képes relét, valamint egy nedvesség és egy hőmérséklet érzékelőt tartalmaz. A hőmérséklet érzékelőt a talajban a kábelek által fűtött területen kell beépíteni, a csapadékérzékelőt pedig a szabadban kell elhelyezni úgy, hogy a csapadék ráeshessen. Kézi indítás és leállítás is lehetséges.

4. Teljes automatika (DEVI gyártmány)
Fagy és csapadék esetén automatikus indítás majd a terület/esőcsatorna száradása utáni leállítás. A központi elosztóba építjük be a DEVIREG-850 alapműszert, amelyhez csatlakozik a fűtendő felületben elhelyezett hőmérővel kombinált nedvesség érzékelő. Az érzékelőt a talajban a kábelek által fűtött területre kell beépíteni. A műszer 1x10A kapcsolására képes, valamint rendelkezik működési hibajelzéssel is.


Kezdőlap | Akciók | Kapunyító | Garázskapu | Garázskapu árlista | Kapuszerviz | Kapukészítés | Riasztók | Videómegfigyelő | Antennaszerelés | Kaputelefon | Villanyszerelés | Érintésvédelem | Devi fűtökábel | Kapcsolat | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe