riasztó,riasztószerelés,riaszto,garázskapuk,riasztó szerelés,szerelés,lakásriasztó,vagyonvédelem,távfelügyelet,érd,budapest,információ,érintésvédelem,villanyszerelés,kamera,biztonsági,kaputelefon,garázskapu,hörmann,kapunyitó,nice,riasztó rendszerek telepítése,budapest,pest megye,amarr, kamera,gps,térfigyelő,devi,nyilókapu,lakás riasztó,karbantartás,roger,tárnok,sóskút,javítás,forgalmazás,biztonságtechnika,telepítés.


A tartalomhoz

Napelem

Villanyszerelés


Napelemek


A napelemek a napsugárzást elektromos energiává alakító eszközök. Sokszor tévesztik össze a napkollektorokkal, pedig attól jelentősen eltérő hasznosításúak. Bár mind a napelem, mind a napkollektor napenergiát alakít át, a napelem elektromos, míg a napkollektor hőenergia hasznosítás céljára szolgál.Hogyan működik a napelem?


A napelem működése a félvezetőkhöz hasonló. A Napból érkező fotonok, mint apró részecskék a napelem anyagába hatolva olyan fizikai változást hoznak létre, amely hatására az anyagból levált elektronok hasznosíthatók villamos energia felhasználására.

A napelem anyaga lehet kristályos szerkezetű, amely egyenletes belső térelrendezést mutat. Jellemzően szilícium alapanyagot használnak a gyártáshoz, amely bonyolult technológiai láncolatok folyamata végén válik használható végtermékké.

A kristályos napelemek jellemzően egykristályos (monokristályos) napelemek vagy polikristály napelemek. A monokristályos napelemek előállítási költsége a legmagasabb, de ez a magas hatásfokuk miatt kifizetődő. A polikristályos napelemeknél valamivel egyszerűbb így kissé olcsóbb előállítási technológia áll rendelkezésre. Hatásfokuk jellemzően megegyező az egykristályos napelemekével, bár felületük valamivel nagyobb az egyazon teljesítményre vetítve.

A legolcsóbban beszerezhető típus, egy merőben más eljárással készülő napelem. Ez a vékonyréteg vagy más néven amorf szilícium napelem. E típusnak a legkisebb a felületegységre vetített teljesítménye és hatásfoka. Ennek ellenére olcsó ára helyenként népszerűvé teszi. Leginkább épületbe integráltan vagy olyan helyen használják, ahol nem okoz gondot a helyszűke és a kristályos típusokhoz képest egységnyi felületre jutó harmad teljesítmény.Hogyan használhatjuk a napból nyert villamos energiát?A napelemek által előállított villamos energia felhasználása történhet azonnal is, ha állandó fogyasztókat üzemeltetünk. Ekkor a saját ház, üzem energiarendszerébe csatlakoztatva betápláljuk, és egyből elfogyasztjuk. Amennyiben a fogyasztás időszaka nem esik egybe a napsütéses időszakkal, vagy kevesebb a felhasználási igény az előállított energiánál, akkor a közcélú hálózatra is visszatermelhetjük az energiát. Mindkét említett esetben olyan energia átalakító eszköz ? inverter ? rendszerbe állítása szükséges, amely a hálózattal való együttműködésre képes, így hasonló minőségű villamos áramot szolgáltat, mint a vezetékes ellátást biztosító villamos közszolgáltató.

Van sok olyan felhasználói igény is, ahol nincs bevezetve az áramellátás, így ebben az esetben valamilyen formájú energiatárolás szükséges, hogy naplemente után az ?elraktározott? energiát használhassuk. Akkumulátorok használatával jelentős mennyiségű villamos energiát tárolhatunk a későbbi felhasználási időszakra. Csak speciális akkumulátorok alkalmasak a napelemes rendszerek jellemzően sok ciklusból (feltöltés-kisütés) álló használatra. Az ilyen akkumulátorokat a gyártók tipikusan ilyen célra fejlesztették ki.

Napelemek
Napelemes energia ellátással hétvégi házába, horgászlakba vagy tanyára is megoldható a
riasztó rendszer kiépítése, ha nincs elektromos hálózat.

Bizonyára gondolt már arra, hogy milyen jó volna riasztó rendszert telepíteni nyaralójába,de nincs kiépített hálózat. Most mi erre kínálunk megoldást. Eddig igen magas volt az ilyen rendszerek költsége.


DE MOST MÁR MEGFIZETHETŐ AZ ÁRA IS!

De most új lehetőségre hívjuk fel a figyelmét! Ez a lehetőség a napelem. Elég egyszer megvenni, onnantól kezdve Ön ingyen kapja az energiát ! Bárhová, ahová nem jut el az elektromos vezeték, a napelem ott is működteti elektromos készülékeit, méghozzá választhatóan 12 vagy 230 V-ról egyaránt. Riasztórendszerét
ellátjuk energiával. De akár Tv -jét is nézheti vagy a világitása is megoldott lesz. Cégünk vállalja napelemes rendszerek megtervezését, komplett kivitelezését is. Önnek csak a kapcsolót kell fölkattintania.
Az akkumulátorok elsősorban hétvégi használatra lettek méretezve, napi felhasználáskor mennyiségük csökkenthető!Alap csomag 12 V-hoz

A csomag magában foglal egy 45W-os amorf napelemet, egy speciális, napelemekhez való akkumulátort és egy töltésvezérlőt. 8 órás teljes napsütés esetén 360 Wh energiát nyerhet vele. Ezzel pl. 2 órán át tévézhet, és emellett 5 órán keresztül világíthat 2 db 15 W-os energiatakarékos égővel.Kisebb riasztó rendszer energia ellátására is alkalmas. Amennyiben az akkumulátort három napig hagyja tölteni (például csak hétvégenként megy ki a telekre), az akkumulátor teljesen fel tud töltődni, így az említett teljesítmény háromszorosát nyújtja.

Bővebb információ és árajánlat kérése:

+ 36 20 9693 372

info@riasztoszereles.net
Kezdőlap | Akciók | Kapunyító | Garázskapu | Garázskapu árlista | Kapuszerviz | Kapukészítés | Riasztók | Videómegfigyelő | Antennaszerelés | Kaputelefon | Villanyszerelés | Érintésvédelem | Devi fűtökábel | Kapcsolat | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe